Aktuellt

La Boulangerie!! Äntligen!!

Det är dags för ett av Evelyns riktiga dröm-projekt. Pandemin satte stopp för det flera gånger, men nu ska det äntligen bli av!

På uppdrag av Kristiansands Symfoniorkester skapar Evelyn just nu en dramatiserad konsert som kretsar kring den legendariska och mytomspunna musik-pedagogen Nadja Boulanger. Namnet ”La Boulangerie” är vad hennes musikaliska salong där hon samlade sina studenter brukade kallas. Det betyder ”Bageriet” och symboliserade att Nadja knådade fram begåvningar till fulländade musiker och kompositörer. Hon var 1900-talets mest framstående lärare i arrangering och på listan bland hennes studenter finner vi bl.a. Gabriel Fauré, Jaques Ibert, Leonard Bernstein, Aaron Copland, Philip Glass, Astor Piazzolla, Burt Bacharach, Michel Legrand, Quincy Jones m.fl.

Konserten innehåller musik av dessa kompositörer som binds ihop av ett manus som Evelyn skrivit. Hon gestaltar själv Nadja Boulanger i denna produktion. För mer info och biljetter, följ länk nedan:

Legenden Nadja Boulanger – Info och Biljetter

Musikalkonsert med Växjö Stads Symfoniorkester Sön 20 mars

Evelyn sjunger Musikalkonsert med Växjö Stads Symfoniorkester. Tillsammans med flera goda kollegor tar de sig an den stora och varierade musikalrepertoaren. Det blir bl.a. Björn och Benny och Leonard Bernstein i tjusiga Växjö konserthus. Biljetter och info finner du via länk nedan:

Info och biljetter till Musikalkonsert i Växjö Konserthus

 

Evelyn medverkar i Rameliana

I år firar Povel ramel hundra år! Evelyn är inbjuden att delta i firandet från scen, den 19 mars på Trädgårn i Göteborg, samt den 26 Mars på Münchenbryggeriet i Stockholm!

Hon framträder tillsammans med pianisten Fabian Kallerdahl och en hel uppsjö av andra artister medverkar också! För mer info, följ länk.

Det här blir två hel speciella heldagskonserter, tillägnade en av vår allra största musik- och textkonstnärer!

För mer info och biljettbokning, klicka på länken nedan:

https://www.rameliana2022.se

 

Världens Största Man

Evelyns alter ego Evelyn Gillespie har släppt sin första platta! ”Världens Största Man” är en fullängdare med enbart nya låtar. Producerat själv har hon gjort också. Du kan lyssna på hela här:  Världens Största Man på Spotify

Alla sånger på skivan har en musikvideo och du kan se alla på Gillespies You-tube kanal: Evelyn Gillespies Youtube-kanal

Vill du läsa mer om Evelyn Gillespie så har hon en egen flik under ”Musik/Media”. Gillespie sjunger bara egna låtar och är inte rädd för någonting.

Lunchkonsert i Annedalskyrkan 14/9!

Sommarens konserter  ”Vi styr skutan mot New York” var så uppskattade att vi kör en till! Fast med höstvibbar:) Välkomna till Annedalskyrkan i Göteborg 14/9 kl 12 – fri entré!

Sommarkonserter!

Lite försiktigt sparkar vi igång i sommar. Det blir tre konserter, oklart hur mycket folk vi får lov att ta in, men i nuläget känner vi oss ganska säkra på att vi kommer få köra!

Tillsammans med sin parhäst Per Hovensjö presenterar Evelyn programmet ”Vi styr skutan mot New York!”

År 1907 tillsattes Emigrationsutredningen. Den förklarade varför nära en fjärdedel av svenskarna valt att lämna sitt hemland: man ville ha rösträtt, fungerande bostäder och få gå i skola. Hoppet styrde stegen ombord stora skepp. Med destination New York.

Följ med på en musikalisk resa från Göteborg, över Atlanten, till staden som aldrig sover. På färden får du träffa Taube, George Gershwin, Leonard Bernstein, ett gäng Irländska immigranter och många fler.

Den första konserten är i Särö Kyrka den 25 Juli kl 18, läs mer här: https://sarokyrka.se

Den andra konserten är i Grebbestad Kyrka den 29 Juni kl 19: https://www.svenskakyrkan.se/tanum/grebbestad-kyrka

Och vi avslutar på underbara Norsesund Konstrunda, Sön 29 Aug kl 16.30 spelar vi, men missa inte utställningen som är före!!

http://www.norsesundsgruppen.se/category/konstvandring/

Vi gläder oss stort till att få möta publik och musicera tillsammans igen!